X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Peste 650 de antreprenori, instruiţi prin Programul „Gestionarea eficientă a afacerii”

24 iul. 2017,, 18:10   Economie
1826 0

Peste 650 de antreprenori au participat la seminarele de instruire prin Programul „Gestionarea eficientă a afacerii” (GEA), organizat de Organizaţia pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM).


Surse din cadrul ODIMM au relatat că în acest an au fost organizate 23 de cursuri în 15 localităţi din Republica Moldova, jumătate dintre care au avut loc în sudul ţării.

Participanţii la Program au beneficiat de o gamă largă de module, stabilită în urma unui sondaj. Circa 75% dintre cei chestionaţi au optat pentru modulele de contabilitate pe domenii de afaceri, iniţierea în planificarea afacerii, tehnici de vînzare.

Rezultatele sondajului denotă că antreprenorii au nevoie de consultanţă în afaceri la toate etapele ciclului de viaţă a unei întreprinderi. Astfel, circa 30% dintre beneficiarii care au asistat la seminarele de instruire GEA sînt antreprenori care au afaceri de 5-10 ani de activitate pe piaţă, iar 19% din antreprenori gestionează afaceri cu o durată de 3-5 ani.

Cei mai mulţi beneficiari ai instruirilor îşi desfăşoară activitatea de întreprinzători în domeniile agricultură, construcţii, comerţul cu ridicata şi amănuntul. Jumătate dintre aceştia administrează gospodării ţărăneşti, circa 17% au la activ societăţi cu răspundere limitată, iar 12% coordonează întreprinderi individuale. Peste 80% din totalul persoanelor instruite au urmat şi alte cursuri de instruire în domeniu, ceea ce indică că antreprenorii se află într-un proces continuu de studiere şi dezvoltare a competenţelor în domeniul gestiunii afacerii. Din numărul total de persoane instruite 52% sînt femei, iar vîrsta medie a participanţilor este de 41 de ani.

„Gestiunea eficientă a afacerii” este un program naţional de instruire continuă, destinat antreprenorilor de orice vîrstă din Republica Moldova ce practică activităţi economice sub orice formă de organizare juridică, care doresc să-şi sporească abilităţile în domeniul antreprenorial pentru asigurarea gestionării eficiente a afacerii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?