X 
Transnistria stiri: 1392
Eurovision stiri: 502

Consiliul municipal din Bălți i-a prelungit deplasarea lui Usatîii la Moscova

24 iul. 2017,, 17:20   Politică
2093 2

Deplasarea la Moscova a primarului oraşului Bălţi, Renato Usatîi, a fost prelungită pînă la 18 septembrie.

O decizie în acest sens a fost luată la şedinţa Consiliului municipal Bălţi. Hotărîrea a fost susţinută de majoritatea consilierilor care reprezintă "Partidul Nostru", condus de Usatîi.

Potrivit comunicatului, hotărîrea de a-l trimite în deplasare pe primar în Federaţia Rusă pentru 60 de zile a fost luată de consilieri la cererea scrisă a lui Usatîi. În hotărîre se menţionează că "cheltuielile legate de deplasare şi le asumă detaşatul", iar termenul indicat poate fi prelungit în cazul în care primarul va veni cu o nouă cerere în acest sens.

Renato Usatîi a plecat din Moldova în septembrie 2016, iar pe 24 octombrie Judecătoria Chişinău a emis mandat de arest pe numele lui, pentru acuzare de abuz, escrocherie şi tentativă de omor. În anul curent, Consiliul municipal a prelungit deja de trei ori termenul deplasării lui Usatîi "din cont propriu". Acest lucru se face pentru ca autorităţile centrale să nu-l poată înlătura din funcţie pentru neprezentarea la serviciu şi ca să nu anunţe alegeri locale anticipate.

În timpul deplasării lui Usatîi, interimatul este asigurat de primul viceprimar, Igor Şeremet. Periodic el pleacă la Moscova şi se întîlneşte cu Usatîi. La începutul lunii iulie ei au participat la Forumul de urbanism din Moscova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?