Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

La Cetatea Tighina a răsunat pentru prima dată muzică clasică (FOTO)

24 iul. 2017,, 15:30   Societate
2054 0

Turneul „La La Play” al Orchestrei Naționale de Tineret a Moldovei a ajuns duminică la Cetatea Tighina, notează NOI.md.

Pentru prima dată, muzica clasică interpretată de artiști de pe ambele maluri ale rîului Nistru a răsunat în celebra cetate, construită în secolul al XV-lea și devenită o atracție turistică populară. Evenimentul a avut loc cu sprijinul financiar al Uniunii Europene, în cadrul Programului „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii", implementat de PNUD.

Iubitori de muzică clasică din dreapta și stînga Nistrului, dar și turiști străini au venit la Cetatea Tighina să savureze opere ale marilor compozitori: „Oda bucuriei” de Ludwig van Beethoven, valsul „Gingașa și tandra mea fiară” al lui Eugen Doga, „Dansul ungar Nr. 5” al lui Johannes Brahms sau piese ale compozitorului Anton Rubenstein, născut la Rîbnița, stînga Nistrului.

La evenimentul au participat sute de vizitatori și turiști, care s-au bucurat de concert, au vizitat cetatea și au gustat mîncăruri tradiționale.

Localnicii afirmă că organizarea unor evenimente similare este mai mult decît binevenită, deoarece cetatea este un sit istoric unic, cu un enorm potențial de valorificat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?