X 
Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Troleibuzul nr.30, calificat drept "o rută solicitată și reușită"

24 iul. 2017,, 14:10   Capitala
2852 0

Regia Transport Electric a municipiului Chișinău (RTEC) primește doar mesaje pozitive despre activitatea rutei de troleibuz nr.30.

Ea este foarte solicitată de cetățeni și în curînd Aeroportul Internațional va comunica pasagerilor sosiți la Chișinău despre beneficiile folosirii troleibuzului fără fir. Informația a fost comunicată în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale de astăzi, 24 iulie, de către directorul tehnic al RTEC, Ghenadie Zadeseneț, citat de NOI.md.

Ruta de troleibuz nr.30, potrivit reprezentantului RTEC, circulă în conformitate cu orarul care prevede un interval de cel mult 25 de minute. Rentabilitatea acestei rute care activează de circa o lună constituie 75 la sută. Doar în perioada 17-23 iulie, de serviciile ei au beneficiat 4 mii de pasageri, o pătrime dintre care au călătorit cu ea după miezul nopții. După cum se cunoaște, ruta nr.30 circulă pînă la ora unu de noapte din ziua lansării, pe cînd majoritatea troleibuzelor pleacă în parc deja la miezul nopții.


RTEC nu a primit obiecții referitoare la funcționarea troleibuzelor care circulă pe ruta nr.30. „RTEC primește doar mesaje pozitive despre funcționarea acestei rute. În ansamblu, ruta nr.30 este una solicitată și reușită. Sperăm că ea va fi și mai solicitată în cazul în care conducerea Aeroportului își va respecta promisiunea. Recent aceasta a anunțat că intenționează să ofere cetățenilor care sosesc la Chișinău informații despre circulația troleibuzului nr.30 și avantajele acestei rute în comparație cu taxiurile”, a comunicat Zadeseneț.

Informația despre faptul că ruta nr.30 de bucură de popularitate în rîndul cetățenilor a fost salutată de către viceprimarul Nistor Grozavu. „Ne bucură faptul că circulația spre Aeroportul Internațional este atît de solicitată. În orice caz, pasagerii vor putea economisi mijloace și circula cu confort dinspre Aeroport și spre Aeroport. Continuați în același ritm”, l-a îndemnat viceprimarul municipiului Chișinău pe reprezentantul RTEC.

Precizăm că, începînd cu 27 iunie, cinci troleibuze cu acumulatoare circulă pe ruta nr.30. Acestea pornesc de pe strada 31 august, trecînd pe bulevardul Ștefan Cel Mare și Sfînt, viaduct și bulevardul Dacia, pînă la Aeroportul Internațional Chișinău. Troleibuzele fără fir asamblate în Moldova, în colaborare cu specialiștii din Belarus, pot circulas fără curent electric circa 50 km.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?