Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

În largul coastei Islandei a găsit o navă scufundată cu aur

24 iul. 2017,, 22:01   Externe
3970 1

Advanced Marine Services a descoperit aur nazist în valoare de aproximativ 100 de milioane de lire la bordul unui SS Miden.

În interiorul navei de transport marfă a fost găsită o cutie care conține pînă la patru tone de metal prețios din timpul celui de al Doilea Război Mondial.

Nava germană SS Midens transporta aurul spre Germania, însă, nu a ajuns niciodată la destinație. Ea ar fi fost scufundată de Hitler, în sud-estul Islandei pentru ca aurul să nu fie găsit.

Cei de la Advanced Marine Services au solicitat Islandei permisiunea de a tăia o gaură în învelișul navei pentru a putea extrage cutia al cărei conținut doresc să îl aducă înapoi in Marea Britanie.

Potrivit The Sun, la începutul acestui an, echipajul a fost acuzat că ar fi căutat nava de marfă germană fără licență. O barcă staționară de cercetare a fost reperată în apele islandeze. Atunci cînd Paza de Coastă a cerut echipajului detalii despre motivul staționării lor, aceștia au dat explicații vagi și diferite. Echipajul a fost îndrumat către un doc din Reykjavik, unde au așteptat să fie interogați de poliție.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?