Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Orban: Planul Soros prevede un milion de imigraţi din lumea musulmană

24 iul. 2017,, 15:20   Externe
2799 2

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat ieri, la Universitatea de Vară "Tusvanyos" de la Băile Tuşnad că "imperiul Soros" lezează interesele maghiarilor şi pune în pericol nu numai siguranţa naţională a Ungariei, ci şi a Europei, informează Agerpres.


Viktor Orban a declarat că "există un plan al lui Soros", care deja a început să recruteze voluntari pentru a-l implementa, plan ce vizează aducerea în Europa a unui milion de emigranţi din lumea musulmană şi repartizarea acestora între ţările membre ale Uniunii Europene (UE).
În opinia sa, pentru ca acest plan să nu fie implementat e nevoie ca Uniunea Europeană "să-şi recîştige suveranitatea" şi toate instituţiile europene să-şi regăsească locul în conformitate cu tratatul de bază.
Potrivit traducerii oficiale asigurate de organizatori, premierul Ungariei a afirmat: "Nu putem stăvili acest proces decît dacă Uniunea Europeană îşi recîştigă suveranitatea, iar fiecare stat membru îşi recapătă capacitatea de apărare a propriilor graniţe. Atunci putem pune capăt fenomenului imigraţionist şi toţi cei care au intrat ilegal să fie relocaţi. Poate că sună foarte strict şi sever, dar eu cred că problema nu poate fi rezolvată altfel".
Orban a susţinut că în Ungaria există un curent puternic împotriva fenomenului migraţionist, existînd temerea că musulmanii nu se vor putea integra, întrucît există diferenţe majore, chiar contradicţii, între valorile, mentalitatea, educaţia şi cultura europeană şi cea musulmană.
Răspunzînd celor care au reproşat Ungariei că nu este solidară cu celelalte ţări ale Uniunii Europene, Orban a declarat: "Nu putem fi solidari cu oameni care au scopul de a schimba cultura europeană şi care atentează la identitatea noastră".
În context, Orban a mai spus că Ungaria s-a apărat şi a apărat şi Europa de "invazia migranţilor", iar acest lucru a costat-o foarte scump. Prin urmare, cei care acuză Ungaria de lipsă de solidaritate trebuie "să se gîndească de cinci ori" înainte de a rosti aceste reproşuri, a punctat Orban.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?