Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Voronin: Este inevitabil că odată și odată voi pleca..

24 iul. 2017,, 11:50   Politică
2394 1

Președintele Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, susține că se va retrage în viitor de la șefia partidului, dar că nu știe cine îi va lua locul, informează Noi.md.

Întrebat în cadrul unui interviu acordat portalului sputnik.md dacă fiul său Oleg Voronin ar putea fi desemnat succesorul său, politicianul a refuzat să dea un răspuns tranșant. „Congresul partidului hotărăște cine va fi președinte. Este inevitabil că odată și odată voi pleca, dar echipa va decide cine va veni în locul meu”, a comentat el.

Vladimir Voronin s-a arătat indecis și în ceea ce privește participarea PCRM la alegerile parlamentare din 2018, care se vor desfășura în baza sistemului electoral mixt. „Nu se știe, vom vedea. Sînt mulți factori. Să ne dea Dumnezeu sănătate, putere și atunci vom vedea ce vom face. Cine știe… Deseori într-o zi totul se poate schimba”, a menționat el.

Fostul șef de stat a mai menționat că ar putea scrie în viitorul apropiat o carte autobiografică, acum că are mai mult timp liber la dispoziție. „Recent am început să mă gîndesc la acest lucru. Chiar dacă nu am arhivă personală, sînt multe date pe care le cunosc și aș putea să le scriu într-o carte, dar am nevoie de cineva care s-ar oferi organizeze gîndurile într-un mod literar”.

Politicianul s-a referit și la situația regretabilă în care s-a pomenit Republica Moldova, după 26 de ani de independență. Potrivit lui, Moldova urma să ajungă un stat modern, european, în schimb a ajuns un stat „bazat pe principii de corupție și banditism”.


„La o conferință din 2012, Republica Moldova a fost numită pentru prima dată stat capturat. Acesta este cel mai urît rezultat pe care l-am obținut noi în acești ani de independență.”, a subliniat el.

Liderul comuniștilor a fost întrebat și despre discipolii săi din partid, care astăzi se regăsesc în alte formațiuni politice.” Despre trădători, pot spune că toți au trădat avînd interese personale. Fiecare dintre ei au avut și au interese. Eu niciodată nu-i numesc dușmani, eu nu-mi pot permite acest lucru, să numesc dușman un cetățean al Republicii Moldova, ei sînt oponenți politici..”, a explicat Voronin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?