X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Fumul care a învăluit Chișinăul – extrem de periculos. Care persoane trebuie să fie atente

24 iul. 2017,, 09:43   Capitala
1475 1

Fumul provocat de incendiul devastator produs pe Stadionul Republican din capitală este foarte periculos pentru sănătate, notează NOI.md.

Despre aceasta anunță președintele filialei din Chișinău a Mișcării Ecologiste, Vladimir Garaba, care precizează că fumul este plin de substanțe chimice, care va avea un efect nefast asupra sănătății.

„Fumul acesta conține particule solide, fiind o ardere incompletă a lemnului, frunzișului. Vîntul nu bate și se vor așeza peste tot, pe asfalt. Fumul este plin de substanțe chimice, precum CO2, monoxid de carbon, etc. Toate acestea vor afecta persoanele ce suferă de boli neuropsihice, cardiovasculare, respiratorii etc. Medicii vor avea de lucru, vor fi mult mai multe adresări din cauza aceasta. Norii cu cenușă se vor deplasa în partea de Nord-Est. În acele zone oamenii trebuie să închidă ferestrele pentru ca să nu intre acest fumul”, a menționat Garaba la un post de televiziune privat.

Precizăm că Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI a fost alertat pentru a interveni la lichidarea unui incendiu izbucnit în această dimineață la depozitul de crengi și arbori de pe Stadionul Republican.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?