Transnistria stiri: 1354
Eurovision stiri: 497

BNM a prelungit mandatele administratorilor temporari ai Moldindconbank

24 iul. 2017,, 10:31   Economie
1782 0

Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) a adoptat decizia de a prelungi pentru o perioadă de trei luni mandatele administratorilor temporari ai BC „Moldindconbank” S.A., a cărei pachet majoritar de acțiuni a fost blocat anterior, relatează NOI.md.

Potrivit comunicatului Băncii Naționale a Moldovei, aadministratorii temporari își exercită mandatul în cadrul intervenției timpurii la BC „Moldindconbank” S.A. care a fost instituită la 20 octombrie 2016, după ce BNM a constatat activitatea concertată a unui grup de persoane ce deținea o cotă substanțială în capitalul social al băncii, în mărime de 63,89 la sută, fără permisiunea Băncii Naționale, încălcînd astfel Legea instituțiilor financiare.

BNM specifică că Moldindconbank activează în regim normal și prestează toate serviciile, inclusiv cele legate de operațiunile cu depozitele, de creditare și decontări.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?