X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Cine va conduce Agenția Națională pentru soluționarea litigiilor în Moldova?

22 iul. 2017,, 17:30   Societate
4518 2

Director general al Agenției Naționale pentru soluționarea litigiilor a fost numit pe 7 ani Viorel Moşneaga, comunică NOI.md.

Vicedirector general al acestei agenţii, de asemenea, pe termenul de 7 ani a fost confirmată Irina Gutnic. În acelaşi timp, consilieri ai Agenției Naționale pentru soluționarea litigiilor pe acelaşi termen au fost numiţi: Eugenia Eni, Angela Nani, Petru Oprea, Alexandru Ciuş, Iacob Plămădeală. Toţi aceştia au fost selectaţi în baza calităţilor şi meritelor profesionale ca rezultat al concursului, organizat de Comisia parlamentară economie, buget şi finanţe.

Agenția Națională pentru soluționarea litigiilor va fi responsabilă în faţa parlamentului, ca organ autonom al puterii, de competenţa căruia ţine examinarea litigiilor depuse în cadrul procedurii achiziţiilor de stat. Din componenţa Agenţiei fac parte 7 consilieri pentru soluţionarea litigiilor, inclusiv directorul general şi locţiitorul lui. Organul de achiziţie nu este în drept să semneze contractul privind achiziţiile de stat pînă la adoptarea de către Agenţie a deciziei finale despre litigiu.

Agenţia va prezenta anual pînă la 15 martie parlamentului un raport anual despre evaluarea activităţii, care include datele şi analizele referitoare la soluţionarea litigiilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?