Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Dodon anunță cînd vine Rogozin la Chișinău

22 iul. 2017,, 11:00   Politică
7509 12

Vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, va veni în Republica Moldova la sfîrșitul săptămînii viitoare și va întreprinde o vizită în Transnistria împreună cu președintele Igor Dodon.

Anunțul a fost făcut de către președintele statului în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune RTR.

„Am avut două întrevederi cu Krasnoselski: în ianuarie şi în martie. Cea de-a treia întrevedere va fi săptămîna viitoare la Bender. Voi merge împreună cu Rogozin. Urmează să le propunem soluţii pentru probleme, care nu au fost soluţionate de-a lungul anilor. Aceste probleme sînt legate de legătura telefonică, plăcuţele de înmatriculare pentru automobile şi recunoaşterea diplomelor de studii. Partenerii noştri din regiunea transnistreană au spus că sînt soluţii bune, dar deocamdată nu vor să le subsemneze”, a declarat Igor Dodon.

Menționăm că Ministerul de Externe i-a sugerat delegației ruse conduse de vicepremierul Dmitri Rogozin să-și anuleze venirea în Republica Moldova pentru a participa la aniversarea a 25 de ani de la desfăşurarea operaţiunii de menţinere a păcii pe Nistru. Zilele trecute, ministrul de Externe Andrei Galbur i-a înmînat ambasadorului Rusiei la Chișinău o scrisoare cu refuzul Chișinăului ca delegația rusă să traverse spațiul aerian al Republicii Moldova cu avioane militare, care urmau să aterizeze atît în capitală, cît și la Tiraspol.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?