Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Activiştii "Partidului Nostru", au primit mandat de arest pentru 10 zile

21 iul. 2017,, 16:31   Politică
2736 4

Activiştii "Partidului Nostru" (PN), Stanislav Vlasov şi Serghei Tomşa, care au fost reţinuţi miercuri în faţa Parlamentului, au primit mandat de arest pentru 10 zile

Activiştii au fost arestaţi în urma provocărilor organizate de colaboratorilor organelor de drept. Judecătorii au refuzat să ia în calcul faptul că niciunul nu are antecedente, precum şi că Tomşa are sub tutelă doi copii minori.

În pofida faptului că articolul care li se incriminează prevede şi sancţiuni sub formă de amendă, magistraţii au considerat necesar să-i trimită după gratii.

Comentînd decizia instanţei, vicepreşedintele PN, Nicolai Ţipovici, a declarat că el a fost martorul cum "victimele" în uniforme se încurcau în mărturii şi se contraziceau.

Potrivit lui, el a fost şi martor al reţinerii lui Tomşa.

"Serghei Tomşa era într-o parte, însă cordonul de poliţişti l-a împins în direcţia şefului Inspectoratului Naţional de Patrulare, Liviu Baziuc. Din acest motiv, acesta s-a enervat şi a cerut ca Tomşa să fie reţinut", a declarat Ţipovici.

În opinia PN, nu mai puţin absurdă este şi recunoaşterea în calitate de vinovat a lui Vlasov.

"El a fost "exclus" din rîndurile activiştilor de către persoane în civil, probabil, poliţişti, fapt care poate fi văzut şi din imaginile video surprinse la faţa locului. Cu toate acestea, în instanţă, niciunul dintre cei care l-au reţinut pe activistul PN nu a participat la şedinţă", a comunicat Ţipovici.

Activiştii "Partidului Nostru" de opoziţie au vrut miercuri seara să instaleze corturi în faţa Parlamentului în semn de protest împotriva votării proiectului de lege privind modificarea sistemului electoral. Aceştia au fost împiedicaţi de poliţiştii aflaţi lîngă parlament. În urma altercaţiilor apărute, Tomşa şi Vlasov au fost reţinuţi.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?