Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Wolfgang Schaeuble: Turcia acționează ca fosta Germanie de Est comunistă

21 iul. 2017,, 19:30   Externe
1373 0

Ministrul de finanțe german, Wolfgang Schaeuble, a comparat Turcia cu fosta Germanie de Est comunistă și a declarat că Berlinul ar trebui să le spună germanilor care călătoresc în Turcia că merg pe propriul risc, potrivit cotidianului Bild, relatează vineri agenția Reuters.

Joi, ministrul de externe al Germaniei, Sigmar Gabriel, le-a recomandat germanilor să dea dovadă de precauție dacă merg în călătorie în Turcia. El a amenințat cu măsuri care ar putea afecta investițiile germane în Turcia, aliat în cadrul NATO, după ce autoritățile turce au reținut activiști pentru drepturile omului. Arestările survin în cadrul unor măsuri mai largi de represiune pe cuprinsul Turciei ca urmare a tentativei de puci din iulie 2016 eșuate, notează Reuters.

''Dacă Turcia nu încetează acest mic joc, atunci trebuie să le spunem oamenilor: 'Călătoriți în Turcia pe propriul risc. Nu vă putem garanta nimic altceva''', a declarat Schaeuble pentru Bild.

Schaeuble a comparat Turcia cu fosta Republică Democrată Germană (RDG), sau Germania de Est: ''Turcia procedează acum la arestări arbitrare și nu mai respectă standarde consulare minime. Acest fapt îmi amintește de felul cum era în RDG''.

Potrivit lui Schaeuble, cei care călătoreau în fosta Germanie de Est, înainte ca ea să se desființeze în 1990, erau conștienți de faptul că, ''dacă ți se întîmplă ceva, nimeni nu te poate ajuta''.


Potrivit unui sondaj publicat de revista germană Focus, marea majoritate a germanilor (77%) sînt în favoarea sistării negocierilor de aderare a Turciei la Uniunea Europeană și doar 16% vor ca negocierile să continue.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?