Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Dodon a calificat declaraţia parlamentului drept „provocare împotriva Rusiei”

21 iul. 2017,, 13:40   Politică
3601 8

Preşedintele Igor Dodon s-a pronunţat în legătură cu declaraţia privind retragerea trupelor ruse din Transnistria.

Şeful statului a condamnat adoptarea de parlament a Declaraţiei privind retragerea trupelor ruseşti din Transnistria, care, după părerea lui, este o provocare şi este orientată spre înrăutăţirea relaţiilor cu Rusia. Igor Dodon şi-a expus opinia în reţelele sociale, comunică NOI.md.

Dodon şi-a exprimat temerile în legătură cu consecinţele declaraţiei, adoptată de majoritatea parlamentară. “Condamn categoric această provocare ordinară. Aceste acţiuni sînt orientate pentru înrăutăţirea relaţiilor cu Rusia şi subminarea acelor succese, pe care am reuşit să le obţinem împreună că conducerea FR în domeniul exportului de producţie moldovenească, situaţia cu migranţii, cooperarea regională, programele educaţionale şi umanitare. Această provocare se înscrie în şirul acţiunilor majorităţii parlamentare sub conducerea Partidului Democrat pentru tensionarea situaţiei în regiune”, a menţionat preşedintele.

Atare decizii, după părerea lui, nu puteau fi adoptate fără coordonare cu partenerii occidentali. Este evident că atare declaraţii nu pot fi elaborate şi adoptate de autorităţi fără influenţă din afară. Condamn categoric atare gen de provocări. Eu subliniez că Moldova este un stat neutru, iar soluţionarea unor atare probleme trebuie obţinută în exclusivitate în cadrul unei abordări paşnice şi constructive, fără provocări şi în ontextul unirii ambelor maluri ale Nistrului şi nicidecum prin intermediul unor atare declaraţii provocatoare. Eu optez pentru un dialog atotcuprinzător cu reprezentanţii Transnistriei şi rezolvarea, înainte de toate, a problemelor oamenilor de rind de pe ambele maluri ale Nistrului”, a conchis Igor Dodon.


Precizăm că parlamentul în cadrul şedinţei în plen din 21 iulie a votat Declaraţia privind retragerea trupelor ruseşti de pe teritoriul Transnistriei. Prin aceasta, deputaţii din majoritatea parlamentară au obligat Rusia să-şi retragă în regim de urgenţă trupele, care, judecînd după textul documentului “prezintă percol permanent pentru suveranitatea, integritatea şi independenţa Moldovei”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?