X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

PCRM boicotează şedinţele parlamentului pînă la sfîrşitul sesiunii curente

21 iul. 2017,, 12:23   Politică
2229 3

Partidul Comuniştilor (PCRM) boicotează şedinţele Parlamentului pînă la sfîrşitul sesiunii curente.

Despre aceasta se menţionează într-o declaraţie emisă de PCRM după adoptarea în lectură finală a proiectului de lege privind trecerea la sistemul electoral mixt.

"Căsătoria politică între democraţi şi socialişti s-a oficializat definitiv. Introducerea în grabă pe ordinea de zi a Parlamentului a proiectului de modificare a sistemului electoral şi adoptarea lui în regim de urgenţă, în 4 minute, în lipsa unui consens politic, în pofida protestelor cetăţenilor şi recomandărilor Comisiei de la Veneţia, confirmă încă o dată cîrdăşia dintre partidele democraţilor şi socialiştilor, care au format o nouă majoritate parlamentară", se arată în document.

Comuniştii consideră că "pînă la încheierea sesiunii, această majoritate planifică să adopte un şir de proiecte de legi antisociale, care nu au nimic comun cu interesele majorităţii cetăţenilor ţării" şi se pregăteşte "o nouă farsă cu aprobarea noii structuri şi noii componenţe a Guvernului". În opinia PCRM, "acest subiect poate di discutat numai după demisia actualului guvern Filip".

"Fracţiunea PCRM în Parlament nu vrea să participe la această bacanală social-democrată şi, în semn de protest, anunţă boicotarea şedinţelor Parlamentului pînă la încheierea sesiunii de primăvară-vară", se arată în declaraţie.

În ajun, majoritatea parlamentară şi deputaţii Partidului Socialiştilor au votat în lectura a doua proiectul de lege privind trecerea la sistemul electoral mixt. Peste cîteva ore legea a fost promulgată de Preşedintele Igor Dodon, iar vineri a fost deja publicată în "Monitorul oficial".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?