X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Un nou anunț: Cînd nu vor mai putea circula liber cetățenii UE în Marea Britanie

21 iul. 2017,, 11:42   Externe
1076 0

Prima rundă deplină de convorbiri privind ieșirea Marii Britanii din UE s-a încheiat joi, înregistrîndu-se cîteva compromisuri și diferențe în legătură cu modul de a proteja viitorul cetățenilor expatriați.

Marea Britanie urmează să părăsească UE pînă la sfîrșitul lui martie 2019, după un referendum, pe 23 iunie 2016, la care majoritatea britanicilor au votat pentru Brexit, în scopul de a restricționa imigrația și de a recîștiga puterile de la Bruxelles.

Unii membri importanți ai cabinetului premierului Theresa May, inclusiv ministrul de finanțe Philip Hammond, au insistat pentru o perioadă de tranziție avînd drept scop să protejeze economia și să liniștească lumea afacerilor.

Potrivit planurilor lui Hammond, cetățenii UE vor avea dreptul la liberă circulație în regat o perioadă de pînă la doi ani după Brexit, a relatat vineri cotidianul The Times. La rîndul său, The Guardian, care citează o sursă importantă din guvern, scrie că perioada de liberă circulație în regat după Brexit ar putea dura pînă la patru ani.

Reuters notează că o purtătoare de cuvînt a biroului Theresei May, contactată de către agenție, nu a făcut imediat nici un comentariu pe această temă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?