X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Controlul organizării BAC-ului a scos la iveală mai multe nereguli

21 iul. 2017,, 10:12   Societate
2036 0

Controlul organizării examenelor de Bacalaureat a scos la iveală mai multe nereguli, a declarat viceministrul Educaţiei, Lilia Pogolşa, joi, la audierile în Parlament.

Ea a spus că majoritatea comisiilor ce se ocupă de Bacalaureat nu şi-au schimbat componenţa în ultimii ani. Aceeaşi oameni se ocupă de întocmirea testelor, de verificarea lucrărilor, de examinarea contestaţiilor, dar şi de verificarea lucrărilor de la sesiunea suplimentară.

"În unele comisii lucrează rude de-ale absolvenţilor, lucrările sînt verificate de profesorul lor, ceea ce este o încălcare gravă", a spus ea.

Ministrul a menţionat că testele la fizică au fost examinate de către doctori în ştiinţă, care au constatat că unii itemi au fost formulaţi greşit, de aceea nu au putut fi rezolvaţi. Ea susţine că una dintre cauze este preluarea unor exerciţii din surse de limba rusă şi traducerea eronată în limba română, deoarece în testele în limba rusă nu sînt inexactităţi.

Deputatul Grupului Popular European, Valeriu Ghileţchi, a propus ca elevii să aibă posibilitatea să plătească pentru o nouă încercare de a susţine examenul, ca să nu aştepte un an întreg.

De asemenea, deputatul consideră că notele copiilor nu trebuie afişate în public, pentru că nu este etic. În era tehnologică sînt modalităţi cu mult mai comode pentru a aduce informaţia la cunoştinţa omului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?