X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Moldova mizează pe ajutorul Austriei

21 iul. 2017,, 09:01   Politică
1787 0

Moldova speră că Austria va sprijini în continuare republica în domeniul cooperării interstatale, inclusiv în problema reglementării transnistrene.

O declaraţie în acest sens a făcut Preşedintele Igor Dodon la întrevederea de joi cu Ambasadoarea Austriei în RM, Christine Freilinger.

Potrivit serviciului de presă al şefului statului, el a dat asigurări că Republica Moldova va contribui plenar ca mandatul preşedinţiei austriece a OSCE să fie de o maximă eficienţă.

Igor Dodon a expus interesul părţii moldoveneşti pentru experienţa Austriei în promovarea statutului de neutralitate permanentă a ţării şi a influenţei acestuia asupra formării conştiinţei naţionale şi a dezvoltării statului.

Şeful statului i-a mulţumit Christinei Freilinger pentru sprijinul tehnic şi material oferit de Austria Moldovei. Preşedintele a remarcat că pînă la investirea sa în funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova de mai multe ori a vizitat Austria.

"Cunosc această ţară. Sînt încîntat de cultura şi istoria ei şi mizez pe o colaborare productivă şi eficientă între ţările noastre pe viitor", a concluzionat şeful statului

"Am remarcat că pînă la investirea mea în funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova, de mai multe ori am vizitat Austria. Cunosc această ţară. Sînt încîntat de cultura şi istoria ei şi mizez pe o colaborare productivă şi eficientă între ţările noastre pe viitor", a menţionat Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?