Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Fabrica de sticlă din Chişinău şi-a reluat activitatea

21 iul. 2017,, 08:53   Economie
3518 0

Fabrica de sticlă din Chişinău şi-a reluat activitatea de producere, joi, 20 iulie, după aproape un an de la sistarea activităţii.

Lansarea a fost posibilă datorită investiţiilor efectuate la cele mai importante segmente de producere din cadrul întreprinderii. Din momentul sistării activităţii la data de 11 august 2016 şi pînă în prezent, suma investiţiilor constituie 85 de milioane de lei, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Economiei, tendinţele de dezvoltare a Î.S. „Fabrica de sticlă din Chişinău” vin în corelare cu Strategia Naţională de Dezvoltare „Moldova 2020”. Cele mai importante direcţii de dezvoltare pentru următorii ani sînt: achiziţionarea aparatelor de control al calităţii, modernizarea şi înlocuirea utilajului învechit moral şi fizic, modernizarea segmentului energetic, reconstrucţia şi lărgirea suprafeţelor de păstrare a producţiei finite, identificarea de noi pieţe de realizare a produselor, modernizarea sistemului operare contabil, şi respectiv creşterea volumului de vînzări. Totodată, în calitate de obiectiv strategic figurează şi construcţia unei noi secţii de producere a sticlei colorate, astfel încît pînă la sfîrşitul anului 2018 să fie lansat noul tip de produse.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?