Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Decis! Salariații din Moldova vor beneficia de tichete de masă

20 iul. 2017,, 13:34   Societate
6079 0

Parlamentul a votat astăzi în lectură finală proiectul de lege cu privire la tichetele de masă, notează Noi.md.

Proiectul prevede instituirea unui mecanism suplimentar de protecție socială a salariaților prin oferirea tichetelor de masă. Suma va fi un supliment la salariul de bază, iar valoarea acestora urmează a fi indexată anual, în funcție de inflație. Valoarea unui tichet de masă pentru o zi lucrătoare va constitui 45 lei. Numărul total al tichetelor de masă acordate salariatului într-o lună va fi egal cu numărul de zile lucrate pe parcursul lunii precedente.

Inițiativa mai prevede că tichetele de masă vor fi destinate doar pentru a fi folosite în cantine, cafenele, restaurante sau pentru procurarea produselor alimentare în unitățile comerciale și de alimentație publică. Este interzis schimbul tichetelor de masă contra bani sau diminuarea salariului. De asemenea, este interzisă procurarea altor produse, decît cele alimentare, procurarea articolelor din tutun şi a băuturilor alcoolice, inclusiv vinul şi berea.

Potrivit autorului, Andrian Candu, inițiativa are drept scop luptă împotriva salariilor în plic și a evaziunii fiscale, iar astfel de sisteme funcționează din 1954 în foarte multe țări europene, inclusiv Italia, Franța, Cehia, Ungaria, România etc.

Guvernul în termen de trei luni de la data publicării prezentei legi va prezenta Parlamentului propuneri de ajustare a cadrului normativ. Proiectul legii va intra în vigoare la data publicării.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?