Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Senatorul american John McCain suferă de cancer cerebral

20 iul. 2017,, 14:20   Externe
2143 5

Senatorul John McCain, în vîrstă de 80 de ani, un fost pilot prizonier în Războiul din Vietnam, candidat în alegerile prezidenţiale şi un critic dur al lui Vladimir Putin, suferă de cancer cerebral, a anunţat el miercuri, relatează AFP.


O tumoare a fost descoperită în urma unei intervenţii, vineri, în vederea scoaterii unui cheag de sînge de deasupra ochiului său stîng. Cu ajutorul unor prelevări, medicii săi au identificat o tumoare malignă, glioblasfom, care va necesita chimioterapie sau o radioterapie, potrivit Mayo Clinic de Phoenix, în Arizona, statul pe care-l care reprezintă în Senat.

”Medicii senatorului spun că se reface în urma operaţiei «incredibil de bine» şi că starea sa de sănătate generală este altfel excelentă”, a anunţat clinica. Acesta nu este primul cancer de care suferă John McCain. El a avut melanom în anii '90 şi 2000, care a remis. Vîrsta şi starea sa de sănătate au fost un subiect al campaniei prezidenţiale din 2008, în care a fost înfrînt de Barack Obama.

Fostul preşedinte democrat a fost unul dintre primii care au reacţionat după acest diagnostic, între sute de mesaje de simpatie şi rugăciuni. "John McCain este un erou american şi unul dintre luptătorii cei mai curajoşi pe care-i cunosc. Cancerul nu ştie cu cine are de a face.

Fă-l să trăiască un infern, John”, a scris Barack Obama într-un esaj postat pe Twitter. Donald Trump, cu care se află în relaţii tensionate, a declarat, citat într-un comunicat, că senatorul a fost ”întotdeauna un combatant”. ”Melania şi cu mine îi trimitem gîndurile şi rugăciunile noastre senatorului McCain, lui Cindy şi întregii sale familii. Fă-te bine repede”, a spus el.


Din toate taberele politice, foşti adversari, dar şi prieteni, i-au trimis mesaje mieruri toată seara, după ce s-a răspîndit vestea diagnosticului. Între cele mai împărtăşite se află şi mesajul fiicei sale. ”El este persoana cea mai dură pe care o cunosc. Inamicul cel mai dur nu a putut să-l doboare”, a scris ea. ”Cancerul va putea să-l afecteze în multe feluri, însă nu-l va face niciodată să capituleze, pentru că nimic nu l-a putut face să capituleze”.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?