X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

PSRM, după adoptarea votului mixt: Astăzi s-a făcut un pas înainte

20 iul. 2017,, 11:57   Politică
2389 2

Deputații fracțiunii PSRM salută adoptarea în lectură finală a proiectului de lege privind implementarea votului mixt, notează Noi.md.

Fruntașii formațiunii s-au arătat mulțumiți de faptul că anume proiectul lor a fost luat ca bază pentru lectura finală, precum și că acele condiții înaintate au fost respectate. Deputatul Vlad Bătrîncea a anunțat că șeful statului va promulga fără rezerve inițiativa votului mixt.

„Am venit cu patru condiții care au fost respectate întru totul: să nu fie micșorat pragul electoral, așa cum au dorit unele partide mai mici. O altă condiție era participarea diasporei și acordarea de mandate pentru Transnistria. În premieră pentru Moldova facem un pas concret pentru includerea lor în viața constituțională a țării. Reieșind din faptul că a fost luat ca bază proiectul nostru și că au fost respectate condițiile noastre, considerăm că a fost făcut un pas important înainte”, a declarat Bătrîncea.

Comentînd acțiunile de protest care au loc la această oră în fața Parlamentului, socialistul a remarcat că „unii lideri politici își schimbă agenda politică în funcție de conjunctură”. Cu toate astea, el a remarcat că este dreptul lor constituțional să protesteze.

„Unii pretinși lideri ai protestului au pledat în toți acești ani pentru modificarea sistemului electoral, inclusiv dna Sandu în 2013 a susținut acest deziderat, iar astăzi deja cheamă oamenii la protest. Avem toată stima față de oamenii care protestează în piață, însă trebuie să înțelege că agenda unor colegi se schimbă în dependență de conjunctura politică”, a subliniat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?