X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Comandantul armatei naţionale a avut o întrevedere cu militari români în rezervă

20 iul. 2017,, 11:03   Societate
1944 1

Comandantul Armatei Naţionale, generalul de brigadă Igor Cutie, a avut miercuri o întrevedere cu 10 militari în rezervă, reprezentanţi ai Asociaţiei Clubului Ofiţerilor de Tancuri "Mureş" din România.

În prezent el locuiesc în judeţele Mureş, Maramureş şi Cluj. Generalul de brigadă a vorbit despre priorităţile actuale ale Armatei Naţionale, cu accent pe reformarea sectorului de apărare, extinderea şi eficientizarea cooperării cu partenerii externi, consolidarea măsurilor de protecţie socială a militarilor şi intensificarea participării Republicii Moldova în operaţiuni internaţionale de menţinere a păcii.

El a menţionat, totodată, buna cooperare cu Ministerul Apărării Naţionale al României pe dimensiunea militară, sprijinul acordat de partea română la pregătirea efectivului Armatei Naţionale în şcoli specializate şi implementarea unor proiecte cum ar fi cel de distrugere a pesticidelor. Rezerviştii români au avut întrevederi cu membri ai asociaţiilor de veterani, oficiali militari şi civili din Republica Moldova şi au depus flori la cimitirele militare ale ostaşilor români din mai multe localităţi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?