X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ministerul justiției propune modificări revoluționare la Codul Penal

20 iul. 2017,, 09:20   Societate
2534 0

Noutăți și în justiție. Persoanele condamnate ar putea petrece după gratii doar jumătate din termenul pedepsei, iar cealaltă jumătate - acasă, în condiții speciale.

Totodată, pentru inculpații condamnați cu pana la 21 de ani de închisoare, termenul ar putea fi redus cu o treime. sînt cîteva propuneri de modificare a codului penal, avizate de comisia parlamentară de profil. Documentul urmează să fie votat în lectură finală de către Parlament.

Ministerul justiției propune introducerea unui nou articol în legislația penală, care prevede condamnarea cu suspendarea parțială a pedepsei cu închisoarea.

„Execuți jumătate de pedeapsă în penitenciar altă jumăatte o suspendăm pe de acum dacă tu o să te porți bine. Deținutul cînd intră în penitenciar el intră fiind montat că el trebuie să se comporte bine”, a declarat Anatolie Munteanu, viceministrul Justiției.

Potrivit amendamentului, cei care vor săvîrși infracțiuni ușoare sau mai puțin grave și care își vor recunoaște vina cu repararea prejudiciului cauzat victimei, vor fi eliberați de răspundere penală.

O altă modificare propusă de ministerul Justiției ține de munca neremunerată. Persoana condamnată la muncă în folosul comunității vor semna un acord în acest sens chiar în instanță. Aceștia urmează să se prezinte la structura de probațiune în termen de cinci zile după pronunțarea sentinței. În caz contrar, munca neremunerată va fi înlocuită cu privațiune de libertate. Termenul petrecut în penitenciar va fi calculat după formula - patru ore de muncă în folosul comunității este egală cu o zi după gratii, în loc de două ore, cum este prevăzută în prezent.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?