X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

În Franța senatul a votat controversata lege privind combaterea terorismului

19 iul. 2017,, 20:00   Externe
2232 0

Senatul francez a adoptat, în noaptea de marți spre miercuri, controversata lege privind combaterea terorismului, act normativ care a fost criticat vehement de mai multe organizații pentru apărarea drepturilor omului, relatează DPA.

Președintele Emmanuel Macron susține că noile măsuri sînt necesare pentru a permite forțelor de securitate franceze să prevină atentate după ce în Franța a fost decretată starea de urgență, în urma atacurilor teroriste din noiembrie 2015.

Totuși, propunerile au fost criticate de Avocatul poporului, de organizațiile pentru drepturile omului și de o asociație a judecătorilor francezi.

Legea a fost adoptată cu 229 voturi pentru și 106 voturi contra, cel mai mare partid de opoziție, Republicanii, votînd pentru, iar senatorii socialiști și comuniști opunîndu-se.

Actul normativ urmează să ajungă în Adunarea Națională (camera inferioară), unde formațiunea 'La Republique en Marche' deține majoritatea.


Conform noii legi, prerogativele caracteristice stării de urgență, prin care autoritățile pot închide lăcașuri de rugăciune unde sînt promovate idei extremiste sau pot introduce restricții asupra libertății de circulație în cazul suspecților de terorism, sînt asimilate unei legi ordinare.

Conform prevederilor actuale, restricțiile asupra libertății de mișcare și efectuarea de percheziții pot fi folosite doar în cazuri de terorism și fac obiectul autorizării judiciare și apelului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?