X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Opoziţia din Transnistria cere autorităţilor să înceteze persecutările

19 iul. 2017,, 18:20   Politică
2334 1

Uniunea forţelor de opoziţie condamnă acţiunile noii conduceri a Transnistriei.

Ei menţionează că "din 2017 în republică au început persecutările politice, concedierile şi arestarea comuniştilor, foştilor demnitari de diferit rang şi a altor cetăţeni care sînt suspectaţi că nu sprijină guvernarea actuală".


În declaraţia comună a partidelor de opoziţie, citată de agenţia INFOTAG, este exprimată "îngrijorarea profundă pentru faptul că Republica Moldovenească Nistreană, creată din voinţa poporului, ajunge tot mai mult sub jugul oligarhiei", iar puterile executivă şi legislativă "nu pot face faţă sarcinilor de a asigura stabilitatea, dezvoltarea progresivă şi consolidarea ţării, de a asigura legea şi ordinea, de a edifica un stat social şi a spori nivelul de trai al cetăţenilor".

Autorii documentului se întreabă de ce autorităţile şi-ai dat acordul pentru ridicarea imunităţii şi tragerea la răspundere penală a celui de-al doilea preşedinte, Evghenii Şevciuk, însă nu vrea să iniţieze o investigaţie similară a activităţii primului preşedinte, Igor Smirnov. În opinia lor, anume în perioada conducerii lui "a început distrugerea economiei transnistrene, anume la iniţiativa lui numeroase întreprinderi industriale au fost privatizate pentru un preţ mic, iar kolhozurile au fost aduse la faliment şi au fost lichidate, fapt ce a subminat considerabil securitatea alimentară a republicii".

Opoziţia este indignată de faptul că în privinţa lui Smirnov se menţine imunitatea pe viaţă şi numeroase facilităţi şi privilegii pentru el şi pentru alţi demnitari de rang înalt.

"Ceea ce se întîmplă seamănă mai mult nu cu o investigare obiectivă, ci cu o reglare de conturi cu liderul şi cu echipa care în ultimii cinci ani au încercat să limiteze cumva atotputernicia firmei monopol ("Sheriff" - "I.")", consideră autorii declaraţiei.

Ei cer ridicarea imunităţii deputaţilor din toate legislaturile şi imunitatea fostului preşedinte Smirnov, precum şi privilegiile excesive nemeritate ale foştilor demnitari.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?