Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Rogozin vine la Chișinău

19 iul. 2017,, 14:27   Politică
13915 12

Viceprim-ministru al Guvernului Federaţiei Ruse, copreşedintele al Comisiei interguvernamentale moldo-ruse, Dmitri Rogozin, vine la Chișinău la sfîrșitul lunii iulie.

Un anunț în acest sens a fost făcut de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, pe pagina sa de Facebook după întrevederea cu ambasadorul rus, Farit Muhametșin.

„Am avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federației Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametşin. Am discutat mai multe subiecte de actualitate vizînd desfăşurarea evenimentelor comemorative, consacrate împlinirii a 25 de ani a operaţiunii pacificatoare din regiunea transnistreană a Republicii Moldova, precum şi planurile privind cooperarea în sfera umanitară. O discuţie detaliată a avut loc pe marginea vizitei în Moldova a domnului Dmitri Rogozin, viceprim-ministru al Guvernului Federaţiei Ruse, co-preşedinte al Comisiei interguvernamentale moldo-ruse, preconizată prealabil pentru finele lunii iulie, curent”, a menționat șeful statului.

Un alt subiect discutat dintre cei doi a fost demararea activităţii postului vamal comun moldo-ucrainean „Cuciurgan – Pervomaisk”.

„În calitatea mea de Preşedinte al Republicii Moldova, am declarat că sînt categoric împotriva înrăutățirii situației pentru locuitorii Transnistriei. Am reiterat că structurile corespunzătoare ale puterii executive din Moldova vor acționa în conformitate cu legislaţia în vigoare ca să excludă orice prejudicii economice, financiare sau de altă natură atît pentru locuitorii Transnistriei, cît şi pentru agenţii economici din regiune. Am subliniat că în cazul apariţiei unor probleme, în scopul de a reacţiona cît mai operativ, consilierul Preşedintelui Moldovei în domeniul economic va ţine mereu legătura cu partenerii din Transnistria”, a mai adăugat Dodon.


Amintim că săptămîna trecută Ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, Andrei Neguța, a fost convocat la Ministerul rus de Externe. În cadrul întrevederii cu viceministrul de Externe al Federației Ruse, Grigori Karasin, oficialul rus a anunțat despre intenția de participare a unei delegații din Federația Rusă la sărbătoarea dedicată celor 25 de ani de la începutul operațiunii de pacificare de pe Nistru.

Ultima dată Dmitri Rogozin a vizitat Republica Moldova în octombrie 2016.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?