Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Persoanele cu dizabilități mintale vor fi reintegrați în societate

19 iul. 2017,, 13:52   Societate
2040 0

Alte 24 de persoane cu dizabilități mintale vor părăsi în curând sistemul rezidențial și vor trăi în comunitate, notează NOI.md.

Acest lucru va fi posibil datorită unui Memorandum de colaborare privind implementarea programului de transformare a sistemului rezidențial de îngrijire a persoanelor cu dizabilități mintale, semnat astăzi, 19 iulie, între Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei și Agenția Cehă pentru Dezvoltare.

Conform documentului, Agenția Cehă pentru Dezvoltare va oferi suport ministerului în implementarea reformei de dezinstituționalizare a persoanelor cu dizabilități din instituțiile rezidențiale. Astfel, aceștia vor contribui la implementarea planurilor de transformare a instituțiilor rezidențiale din Brânzeni, Cocieri, Bălți și Bădiceni, vor dezvolta servicii sociale de tip locuință protejată prin procurarea a patru case pentru beneficiarii acestor instituții și vor instrui personalul din aceste servicii nou create, etc. În final, 24 de beneficiari vor avea șansa să fie integrați în comunitate, vor primi asistență și suport în angajarea în câmpul muncii și a traiului în comunitate.

Implementarea Programului se va desfășura în cadrul proiectului „Suport pentru incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități mintale în Republica Moldova” lansat în anul 2015, implementat de Organizația „People in Need” și finanțat de Agenția Cehă pentru Dezvoltare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?