X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

CEC nu a depistat încălcări în finanţarea grupurilor de iniţiativă

19 iul. 2017,, 09:41   Politică
1879 0

Comisia Electorală Centrală (CEC) nu a depistat încălcări în finanţarea grupurilor de iniţiativă care au colectat semnături pentru organizarea referendumului de demitere a primarului Chişinăului, Dorin Chirtoacă.

Marţi, la şedinţa Comisiei, reprezentantul CEC, Veaceslav Agrigoroaie, a menţionat că "pe 16 mai Comisia a aprobat limita de finanţare a grupurilor de iniţiativă - 1,637 mil. lei. Responsabil din partea grupului a fost numită Olga Raţă (trezorierul Partidului Socialiştilor - "I.)."

El a remarcat că "grupurile au prezentat pe parcursul lunilor mai-iulie cinci rapoarte financiare. Veniturile coincid cu cheltuielile - 181, 9 mii lei. Aceşti bani au fost primiţi ca donaţii benevole din partea persoanelor fizice. Cea mai mare donaţie a fost de 5 mii lei".

"126 mii lei au fost cheltuiţi pentru publicitate. Alţi 15 mii lei au constituit cheltuielile pentru transport. Rapoartele prezentate nu conţin încălcări şi corespund cerinţelor CEC şi Codului electoral", a spus el.

Pe acest subiect însă au pornit discuţii. Reprezentantul CEC, Vasile Gafton, a menţionat că grupurile au fost înregistrate în instanţa de judecată (sediul Buiucani - "I."), de aceea ele trebuie să fie verificate acolo. Preşedintele CEC, Alina Russu, a spus că "nun vede necesitatea, deoarece instanţa nu poate decide în privinţa desfăşurării referendumului".

Astfel, CEC a confirmat legitimitatea finanţării grupurilor de iniţiativă, însă cu transmiterea deciziei Comisiei la judecătoria Buiucani şi primăria capitalei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?