Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3992

Separatiștii proruși din Donețk anunță „crearea” unui nou stat

18 iul. 2017,, 21:30   Externe
4027 2

Șeful Republicii Populare Donețk, Alexander Zakharchenko, a anunțat, marți, crearea unui nou stat – Malorusia, transmite „Interfax“, anunțăt site-ul 10tv.md

În noul stat, potrivit lui Zakharchenko, vor fi introduse „fostele regiuni ale Ucrainei, cu excepția Crimeei.“ „Suntem de acord ca noul stat să fie numit Malorusia, așa cum numele de Ucraina s-a discreditat“, – a explicat șeful Republicii Populare Donețk, la o întâlnire cu jurnaliștii.

Decizia de a stabili un nou guvern a fost luată de Donețk și Lugansk, în Donețk fiind deja pregătit actul constituțional corespunzător.

„Malorusia” va fi succesoarea Ucrainei. Capitala noului stat va fi Donețk, iar Kiev va fi centrul istoric și cultural, fără statutul de capitală. Drapelul național va deveni steagul lui BOGDAN Hmelnițki.

„Noi pornim de la faptul că Republica Populară Donețk, Lugansk, împreună cu Republica Populară Lugansk, sunt singurele teritorii din Ucraina, cu excepția Crimeei, în care se mai păstrează autoritatea legitimă“, – a spus Zakharchenko. Acesta a mai adăugat că Ucraina trebuie să introducă o stare de urgență timp de trei ani, „pentru evitarea haosului.“

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?