Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Agenda comună a Moldovei şi Ucrainei pentru summitul Parteneriatului Estic

18 iul. 2017,, 14:21   Politică
1715 3

Moldova şi Ucraina vor avea o agendă comună pentru summitul Parteriatului Estic, care va avea loc în noiembrie curent la Bruxelles.

Asupra acestui fapt s-a convenit în cadrul întîlnirii bilaterale a primului ministru al Moldovei Pavel Filip şi preşedintelui Ucrainei care a avut loc în timpul partcipării lor la lansarea oficială a controlului comun moldo-ucrainean la punctul de trecere Cuciurgan-Pervomaisk, comunică NOI.md.

După cum s-a menţionat, în viitorul apropiat şeful statului ucrainean va întreprinde o vizită în Georgia. „Coordonarea noastră în formatul Parteneriatului Estic cu partenerii noştri de încredere şi strategici, inclusiv cu Moldova, Georgia se realizează în mod excelent. Mulţumesc autorităţilor Moldovei şi personal primului minisru”, a spus Piotr Poroşenko.

La rîndul său, primul ministru al Moldovei Pavel Filip a felicitat autorităţile Ucrainei şi poporul ucrainean cu instituirea de către Uniunea Europeană a regimului fără vize pentru cetăţenii Ucrainei, ceea ce a fost rezultatul promovării de către această ţară a unor reforme importante.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?