Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Nu este nimic greșit în dorinţa lui Trump de a îmbunătăţi relaţiile cu Moscova

18 iul. 2017,, 21:00   Externe
1993 1

Nu este nimic greșit în dorinţa lui Trump de a îmbunătăţi relaţiile cu Moscova, menţionează într-un comentariu redacţia The New York Times. Nu se poate neglija importanţa Rusiei ca superstat nuclear, care are dreptul la veto în Consiliul de Securitare al ONU.

Complezență lui Trump față de președintele rus a dat rezultate nesemnificative. Rusia rămîne în Crimeea şi intensifică războiul în estul Ucrainei, deşi există înţelegerile de la Minsk, scrie ziarul. Trump nu l-a convins pe Putin să intensifice presiunea economică asupra Coreei de Nord, să pună punct incidentelor periculoase din Ţările Baltice sau să respecte tratatul privind rachetele cu rază medie şi scurtă. Au apărut unele indicii ale speranţei de a respecta armistiţiul în Siria. Putin nu prea vrea să colaboreze, iar Trump nu acordă acestui fapt suficientă atenţie, consideră publicaţia americană.

Reprezentanta oficială a MAE al Rusiei, Maria Zaharova, a preîntîmpinat că la Moscova se află prea mulţi spioni americani cu acoperire diplomatică. Instituţia nu exclude reducerea lor, pentru a plăti cu aceeaşi monedă expulzarea celor 35 de diplomaţi ruşi în decembrie anul trecut şi închiderea a două complexe ruse în Mariland şi New-York.

Toate acestea nu diminuează fermitatea lui Trump de “a munci constructiv” cu Moscova. El dă asigurări că a stabilit “relaţii foarte, foarte bune” cu liderul rus pe platforma summitului de la Hamburg. Fiind la Paris, preşedintele SUA a declarat că armistiţiul din Siria a demonstrat succesul negocierilor cu Putin. În această chestiune Trump s-a pomenit în izolarre, deoarece mulţi legisltori din congres sînt porniţi catergoric împotriva Rusiei, pe care vor s-o pedepsească cu noi sancţini, menţionează ziarul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?