Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3994

Ventilatoarele nu ne salvează de caniculă

5 iul. 2020,, 00:30   Mai multe...
8829 1

S-a constatat că ventilatorul nu poate salva pe nimeni de caniculă. Spre deosebire climatizoare, ventilatoarele nu răcesc de fapt aerul, ci aduc aerul rece din exterior, dacă sînt plasate în apropierea unei ferestre.

Însă dacă temperatura de afara este caniculară, atunci fluxul de aer cald poate doar să crească temperatura corpului.

Pe de o parte, se pare că oamenii simt briza care vine de la ventilator. Cu toate acestea, circulaţia aerului cald provoacă o transpiraţie intensă, iar aceasta accelerează riscul de accident vascular cerebral de căldură, scrie e1.ru

Transpiraţia intensă poate provoca deshidratarea și dezechilibrul electrolitic. Dacă nu compensăm lichidul pierdut destul de repede, atunci ventilatorul va face mai mult rău decît bine. Această problemă este deosebit de gravă pentru cei care au un risc sporit de afecțiuni ale inimii.

Persoanele în vîrstă şi copiii sînt mai vulnerabili la temperaturi extreme, în special deoarece aceștia mai greu recunosc simptomele de expunere excesivă la căldură.


Tot mai frecvent oamenii se bazează pe ventilatoare crezînd căacestea pot îmbunătăți sănătatea lor. Între timp, aceste erori conduc la faptul că oamenii fără a-și da seama pot suferi un accident vascular cerebral din cauza căldurii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?