X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

10 000 de euro pentru cetățenia română! Bărbat încătușat de CNA (VIDEO)

17 iul. 2017,, 11:41   Societate
4414 0

Un bărbat din Ștefan Vodă riscă pînă la șase ani de închisoare pentru trafic de influență, notează NOI.md.

Acesta ar fi extorcat 10 000 de euro, susținînd că poate influența urgentarea acordării cetățeniei române. Infracțiunea a fost curmată, însă, de ofițerii CNA și procurorii anticorupție, care l-au reținut în flagrant delict pe suspect.

Potrivit denunțătorului, bărbatul, împreună cu un intermediar, ar fi pretins că au influență asupra unor persoane publice din cadrul Autorității Naționale pentru Cetățenie din românia, în vederea înregistrării urgente a dosarului de redobîndire. Pentru suma de 10 000 de euro, suspectul ar fi promis să acumuleze setul de acte necesare pentru dosar, chiar dacă solicitantul de cetățenie nu întrunea toate condițiile. Totodată, acesta asigura obținerea ulterioară în termeni restrînși a pașaportului român.

Urmare a măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală, reținerea în flagrant delict a avut loc într-un centru comercial din capitală. În rezultatul percheziției corporale, prima tranșă de 1000 de euro transmiși sub controlul CNA au fost predați benevol de către suspect. Banii erau ascunși în copiile xeroxate ale unor certificate de naștere din buzunarul pantalonilor bărbatului. Acesta a fost recunoscut în calitate de bănuit și reținut pe un termen de 72 de ore.


Actualmente se întreprind acțiuni în vederea documentării activității infracționale a suspectului. O cauză penală a fost pornită pe acest caz iar dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă o pedeapsă cu închisoare de pînă la 6 ani sau amendă în mărime de 200 000 de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?