Medicii, nemulțumiți de decizia Ministerului Sănătății

Medicii, nemulțumiți de decizia Ministerului Sănătății

Medicii se declară nemulțumiți că au fost obligați să consulte pacienții în doar 15 minute. Și asta după ce Ministerul Sănătății a micșorat timpul vizitei cu 20%.

Potrivit unui ordin emis de autoritățile în domeniu, citat de Sănătate Info, doctorii vor acorda consultații medicale într-un timp mai scurt, ceea ce înseamnă că vor trebui să deservească un număr mai mare de pacienți în fiecare zi. Este vorba de medicii de familie și cei de specializări înguste, precum pediatrii, oftalmologii, endocrinologii etc. Toate detaliile se conțin într-un nou Regulament privind programarea vizitelor și dirijarea fluxului de pacienți în condiții de ambulatoriu, care a fost semnat și trimis tuturor instituțiilor medicale vizate la sfîrșitul lunii mai, dar care nu a fost făcut public și pe site-ul Ministerului Sănătății.

Potrivit documentului, a fost scurtat timpul acordat pentru o vizită la medicul de familie, dar și la medicii specialiști de profil. Astfel, pentru vizitele primare și cele urgente la medicul de familie se recomandă 20 de minute, iar pentru vizite repetate 15 minute. Anterior, însă potrivit Ordinului 100 din 10 martie 2008, medicilor de familie li se recomanda pentru vizite pînă la 20 minute.

Aceeași situație și în cazul medicilor de specializare îngustă. La majoritatea dintre ei termenul pentru vizite s-a micșorat cu pînă la 5 minute.

Pe lîngă aceasta, autoritatea în Sănătate a prevăzut în documente, că managerul instituției medicale poate să micșoreze timpul acordat pentru vizită la medicul de familie sau a celor de specializare îngustă.

Medicii se declară împotriva acestui regulament și susțin că decizia Ministerului Sănătății este una absurdă și nu va asigura calitate în acordarea asistenței medicale.

Potrivit statisticilor Ministerului Sănătății, anul trecut moldovenii au efectuat peste 20 de milioane de vizite în instituțiile medicale de ambulatoriu. Jumătate dintre acestea au revenit medicilor de familie.

Datele mai arată că în prezent în Moldova activează 1656 de medici de familie, dintre care 735 sînt la sate.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu4 comentari

2356845866666 18 iul. 17:26

вообще нужно убрать предварительная запись это бизнес для врачей в госучреждения и на рабочем месте медицина должна быть чтоб врач к пациенту шёл а у нас наоборот пациент к врачу и ещё скотское обращение к пациенту и ещё не знаешь к кому пожаловаться

ГЕОРГЕ 18 iul. 13:05

Приём больного должен длится столько,сколько врачу нужно время...а не сколько решат эти министерские крысы!!!

ионица 17 iul. 16:09

10минут ?И этого много,т.к.все-равно они тратят больше на разговоры личного характера,а потом что-то быстро на чирикают в книжке и прием окончен!!!!!!!!!!!!

Vladimir 17 iul. 13:46

Наши врачи и 10 минут не тратят на прием пациента, иногда принимают по два пациента сразу, успевая еще и поговорить по телефону со знакомыми. Даже не стараются во что-то вникнуть! И кстати, никогда не записывают жалобы пациента!!! Еще тот прием! Хоть бы кто-то когда-нибудь проверял, как ведется прием!!!

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

tu ești reporter

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load