Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Ministerul Sănătății investighează cazul femeii care nu ar fi fost ajutată la naștere

15 iul. 2017,, 16:30   Societate
3247 0

Ministerul Sănătății informează că va investiga, în cadrul unei anchete interne, toate circumstanţele cazului femeii dintr-un sat din Fălești, care acuză că a fost lăsată să nască singură într-un salon al maternității din Bălți.

Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei, citat de IPN, Ministerul Sănătății a audiat deja echipa medicală care a examinat femeia în ziua spitalizării. Este vorba despre medicul obstetrician–ginecolog, medicul anesteziolog și moașa, care au constatat decesul fătului în urma investigațiilor medicale.

Potrivit comunicatului, ginecologul recunoaște că nu a reușit să asiste la extragerea fătului, din cauza nașterii rapide provocată de medicație. Totodată, medicul susține că a monitorizat nonstop gravida și că a asistat la procesul de secționare a cordonului și extragere a placentei. Ministerul Sănătății informează că va sesiza organele de anchetă penală, dacă va constata că echipa medicală nu a acordat gravidei asistența medicală necesară în timpul travaliului și la naștere.

Cazul a ajuns în atenţia Ministerului Sănătăţii în urma unei plîngeri depuse de către femeie. Ea povesteşte că fiind în luna a opta de sarcină, simţindu-se rău a mers la medicul de familie din sat care ar fi refuzat să îi măsoare tensiunea, din cauza că nu era la evidenţă. Peste cîteva zile femeia s-ar fi simţit din ce în ce mai rău şi a fost transportată de urgenţă la Spitalul raional Făleşti, apoi la Bălţi, unde femeia ar fi fost lăsată să nască singură în sala de reanimare. Femeia spune că timp de trei ore ar fi chemat medicii, însă nimeni nu a venit. Rezultatele expertizei medico-legale au arătat că bebeluşul a murit asfixiat din cauza că mama a avut tensiunea prea mare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?