X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Agenţia pentru recuperarea bunurilor infracţionale are şef

14 iul. 2017,, 16:40   Societate
1778 0

Agenţia pentru recuperarea bunurilor infracţionale (ARBI) are şef. Acesta a primit din partea comisiei cele mai înalte calificative la ambele probe, astfel cîştigînd concursul.

Noul conducător al ARBI este Otilia Nicolai, ofiţer de urmărire penală din cadrul Centrului Naţional Anticorupţie, cu o activitate în domeniu de 14 ani. După finalizarea tuturor procedurilor, noul şef urmează să-şi formeze echipa, din care vor face parte ofițeri de urmărire penală, experți și specialiști în domeniile contabilitate și audit, ofițeri de investigații speciale, specialiști în alte domenii necesare în vederea realizării atribuțiilor instituţiei. Astfel, ARBI va efectua investigaţii financiare paralele, va evalua şi administra bunurile infracţionale indisponibilizate, va ține evidența acestora şi va negocia repatrierea valorii lor.

Amintim că, iniţial, trei persoane s-au înscris la concursul pentru ocuparea funcţiei de şef al ARBI. După proba scrisă, unul dintre candidaţi a fost exclus, alţi doi fiind promovaţi pentru a doua etapă – interviul. Astăzi, Vasile Harea, poliţist de meserie şi Otilia Nicolai, ofiţer de urmărire penală din cadrul CNA au prezentat viziunile lor asupra activităţii noii agenţii şi au răspuns la întrebările comisiei. Urmare notelor, puse de membrii comisiei de concurs, cea mai înaltă medie a fost obţinută de Otilia Nicolai. Celălalt concurent a fost inclus în rezerva de cadre a CNA pentru alte funcţii.

Menţionăm că, Comisia de concurs a fost formată din 9 membri, printre care reprezentanţi ai societăţii civile, mediului academic, experţi independenţi, procurori anticorupţie şi reprezentanţi ai CNA. Subiectele pentru proba scrisă au fost formulate de comisie cu o oră înainte de începerea examenului, iar speţele au fost scrise de către experţi din Statele Unite. Lucrările au fost verificate de evaluatori, numele candidaţilor fiind secretizate. Observatorii au concluzionat că desfăşurarea concursului a avut loc fără încălcări.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?