X 
Transnistria stiri: 1354
Eurovision stiri: 497

„Viorica Cosmetic” în căutarea noilor componente naturale ©

14 iul. 2017,, 14:59   Business
6317 0

Ieri, reprezentanții fabricii „Viorica-Cosmetic” au efectuat o vizită la Centrul de cultivare a plantelor medicinale a Universității de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițeanu”.

Inovația și îmbunătățirea rețetei este politica de baza a fabricii. Din acest motiv „Viorica-Cosmetic” este în continuă cercetare a noilor componente naturale active ce vor îmbogăți proprietățile utile a produselor cosmetice.

Centrul de Cultivare a Plantelor Medicinale a fost fondat în anul 2002, actualmente ocupă o suprafaţă totală de 13 ha, fiind situat la 4 km N-E de comuna Bardar, raionul Ialoveni. Pe acest teren a fost creată o colecţie de plante medicinale care în prezent numără cca 200 taxoni de plante din 15 grupe farmacoterapeutice. Aici sunt organizate şi efectuate cercetări ştiinţifice în bază de proiecte instituţionale finanţate din bugetul de stat , precum şi cercetări de iniţiativă la nivel de lucrări de licenţă a studenţilor, rezidenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor. În acelaşi timp la CCPM se petrece practica didactică a studenţilor facultăţii Farmacie la disciplinele “Botanica farmaceutică” şi “Farmacognozia” şi a medicilor de la cursurile de specializare în domeniul Fitoterapiei a Facultaţii de Educare continuă în medicina şi farmacie a USMF.

Direcţii de cercetare

  • studiul biologic al plantelor medicinale din flora spontană şi cea cultivată a R.M. ;
  • cercetărea fitochimică a plantelor medicinale din colecţia Centrului ;
  • lucrări de introducere în cultură a plantelor medicinale din flora spontană autohtonă şi din alte regiuni floristice ;
  • studiul condiţiilor de creştere şi elaborarea tehnologiilor de cultivare a plantelor medicinale .
  • lucrări de creare a unei baze ştiinţifice de producere a materialului semincier şi săditor de plante medicinale.

În urma acestei colaborări vor fi cercetate noi soiuri de plante și proprietățile acestora asupra pielii și a părului, iar cele mai benefice exemplare vor fi introduse în produsele „Viorica-Cosmetic”.

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?