X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Trump, vrea să-l invite pe Putin, la Casa Albă, însă "acum nu este momentul potrivit"

14 iul. 2017,, 21:00   Externe
2966 1

Președintele american, Donald Trump, a declarat că intenționează să-l invite pe omologul său rus, Vladimir Putin, la Casa Albă, însă "la momentul potrivit", potrivit Mediafax.

"Nu cred că acum este momentul potrivit, dar răspunsul este da, îl voi invita", a spus Trump, întrebat dacă Washingtonul are în plan formularea unei astfel de invitaţii.

Preşedintele american a confirmat că a discutat cu omologul său rus, în timpul reuniunii de săptămîna trecută a summitului G20 de la Hamburg, despre legislaţia în materie de sancţiuni dezbătută în cadrul Congresului SUA.

"N-aş renunţa niciodată la sancţiuni pînă cînd nu se rezolvă ceva, care să ne mulţumească pe noi şi pe ceilalţi, în Siria şi în Ucraina. Am încheiat înţelegeri importante pînă acu, asta fac eu. De ce aş renunţa la sancţiuni fără să obţin ceva la schimb?", a spus Trump.

Donald Trump a declarat miercuri, într-un interviu pentru Reuters, că l-a întrebat de două ori pe omologul său rus Vladimir Putin dacă Rusia a interferat în alegerile prezidenţiale din SUA din 2016, iar liderul de la Moscova a negat categoric orice implicare.


Întrebat dacă are încredere în Vladimir Putin, liderul de la Casa Albă şi-a nuanţat răspunsul, lăsînd de înţeles că interesele comune sînt cele mai importante pentru fiecare dintre părţi.

"sînt o persoană foarte suspicioasă. Nu prea simt că pot avea încredere în multă lume. Dar vorbim despre liderul Rusiei, a doua cea mai puternică forţă nucleară de pe planetă. Eu sînt liderul SUA, îmi iubesc ţara. El e pentru Rusia, îşi iubeşte ţara. Dar eu fac lucrurile în felul meu şi cred că asta a funcţionat. Am avut o întîlnire foarte productivă. Cred că avem o şansă bună să oprim luptele din Siria şi Ucraina... şi în privinţa altor aspecte, precum distrugerea teroriştilor", a spus Donald Trump.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?