X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Ping pong între Zotea și Sîrbu în Parlament

14 iul. 2017,, 12:18   Politică
5224 4

Deputata Partidului Liberal, Alina Zotea îl acuză pe deputatul Partidului Democrat, Sergiu Sîrbu, că amendamentul propus de acesta ar micșora considerabil salariile funcționarilor publici.

În cadrul unor declarații de presă, Zotea a afirmat că prin amendamentul propus de Sîrbu va exclude sporul stabilit și va fi stabilită o plată de stimulare, care nu va fi garantată.

„Actual funcționarul public este asigurat lunar cu un spor la salariu pentru intensitate în mediu de 15 % din salariul de funcție.

Conform Amendamentului, sporul dat va fi exclus iar din contul mijloacelor prevăzute pentru plata de stimulare pentru funcționarii publici, se propune a fi achitate plăți de stimulare și pentru persoanele cu funcții de demnitate publică, personalul din cabinetul persoanelor cu funcții de demnitate publică și personalul de deservire tehnică.

Totodată, atenționăm asupra faptului, că Legea 355/2005 cu privire la sistemul de salarizare în sistemul bugetar nu poate face trimitere la sursele de plată prevăzute în Legea 48/2012 privind sistemul de salarizare a funcționarilor publici. Amendamentul urmează a fi modificat și stabilită distinct sursa de finanțare prin Legea 355, deoarece nu pot fi stabilite mijloace pentru funcționarii publici și din ele efectuate plăți pentru alte categorii de personal”, a declarat Zotea.


Ulterior, deputatul democrat a infirmat declarațiile Alinei Zotea, susținînd că dacă pînă în prezent acest spor la salariu era de pînă la 30%, acum, conform noii formule de calcul, funcționarii ar putea avea o majorare de pînă la 50% a salariului.

„Nu înțeleg această frustrare a foștilor colegi. Noi am fost cei care acum jumătate de an am introdus acest spor pentru funcționarii publici. Ne gîndim cu să primească salarii mai mari. Ceea ce spun liberalii e un fals de neiertat, nimeni nu va primi niciun leu mai puțin.

S-a schimbat formula de calcul pentru acel spor. Dacă în prezent sporul este limitat pînă la 30 la sută, acum acest spor va fi plătit reieșind din economiile instituției, un funcționar public va putea ridica un salariu pînă la 50% majorat. Îmi pare rău că nu s-a citit proiectul și amendamentul. sînt declarații populiste. În plenul parlamentului vom demonstra această minciună crasă a foștilor colegi”, a răspuns Sîrbu.

Menționăm că acest proiect de lege va fi discutat astăzi în cadrul ședinței Parlamentului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?