X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Candu cheamă societatea civilă spre colaborare

14 iul. 2017,, 13:21   Politică
1695 3

Andrian Candu încurajează societatea civilă și experții să contribuie la elaborarea unui nou cadru legal pentru reglementarea activității organizațiilor necomerciale.

Declarația a fost făcută de Președintele Parlamentului astăzi în timpul ședinței plenare a Legislativului, informează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului.

”Mai este mult de lucru asupra acestui proiect, care, deocamdată, nu este un proiect de lege. Pe lîngă toată expertiza națională, proiectul are nevoie și de expertiză internațională din partea Consiliului Europei. Acest proiect nu va fi votat nici de Guvern și nici de Parlament pînă nu va fi avizul Consiliului Europei”, a precizat Andrian Candu.

Președintele Parlamentului i-a invitat pe reprezentanții societății civile, experți și reprezentanți ai autorităților să participe la dezbaterile publice organizate de către Ministerul Justiției și să contribuie cu propuneri pentru a îmbunătăți proiectul.

Grupul de lucru a fost creat la inițiativa ONG-urilor, în luna martie 2016 și urmează să elaboreze un cadru legislativ care să înlocuiască Legea cu privire la asociațiile obștești și legea cu privire la fundații.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?