Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

BM va aloca Moldovei 1,75 mil. de dolari pentru modernizarea serviciilor publice

14 iul. 2017,, 12:43   Economie
2000 0

Banca Mondială va oferi țării noastre în avans peste 1,75 mil. de dolari pentru pregătirea proiectului „Modernizarea serviciilor publice în Moldova”.

Acest fapt este prevăzut de acordul în avans respectiv dintre Moldova şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, care face parte din Grupul Băncii Mondiale, pe care părţile l-au semnat pe 4 mai 2017, iar acum el a fost ratificat de parlamentulMoldovei.

După cum au menţionat la Cancelaria de Stat, în cadrul proiecului se planifică de a moderniza serviciile publice şi a îmbunătăţi calitatea lor. În special, după inventariere serviciilor publice vor fi excluse serviciile publice învechite, iar unele dintre ele vor fi comasate în unul singur. Se prevede de a digitiza serviciile publice, a asigura accesul populaţiei la acestea la nivel local prin canale digitale. Se planifică de a reduce numărul de documente necesare pentru prestarea serviciilor publice, precum şi durata acordării lor, a aplica tarife transparente şi echitabile la serviciile publice cu plată etc.

Mijloacele, alocate de Banca Mondială, vor fi utilizate pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor publice prin utilizarea tehnologiilor informaţionale, digitizarea proceslor operaţionale etc. Se planifică de a edifica în Moldova un sistem modern de prestare a serviciilor publice prin reţeaua internet, telefonul mobil şi terminalul interactiv, promovînd prin aceasta investiţiile rezonabile în tehnologiile informaţionale în sectorl public al Moldovei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?