X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

În Moldova va putea fi iniţiată asamblarea electrobuzelor belaruse

13 iul. 2017,, 16:53   Economie
3361 0

Moldoca examinează posibilitatea organizării asamblării electrobuzelor belaruse.

Potrivit comunicatului mass-media belarusă, acest fapt l-a anunţat astăzi preşedintele Moldovei Igor Dodon în timpul vizitei întreprinderii „Белкоммунмаш”, comunică NOI.md.

Şeful statului a luat cunoştinţă de tehnica produsă de SAD „Compania de administrare a holdingului „Белкоммунмаш”. Pentru dînsul au prezentat interes deosebit electrobuzele, a căror producere a început în anul 2016. „Sper că şi noile modele în viitorul apropiat vor fi de asemenea pe străzile chişinăuiene. Posibilitatea asamblării eletrobuzelor belaruse în Moldova va fi examinată”, a menţionat preşedintele Moldovei.

Împărtăşindu-şi impresiile după vizitarea întreprinderii belaruse, Igor Dodon a spus, că ceea ce a văzut la „Белкоммунмаш” s-a dovedit a fi peste aşteptările lui. „Am fost la uzine analogice din ţările Uniunii Europene şi pot spune că aici e mai bine. Eu cunosc multe despre această întreprindere. Noi am achiziţionat 100 de troleibuze, încă 100 – le-am asamblat în comun la Chişinău. În acest mod, circa 200 de maşini de la „Белкоммунмаш” circulă pe străzile chişinăuiene. Sînt bucuros că partenerii belaruşi merg cu încredere înainte şi creează modele ale viitorului”, a spus preşedintele Moldovei.

După cum a menţionat directorul SAD „Compania de administrare a holdingului „Белкоммунмаш” Vladimir Koroli, cooperarea întreprinderii cu Moldova durează pe parcursul a cinci ani. „Noi avem o bază şi o istorie bună a relaţiilor. Noi vedem perspectivele dezvoltării în continuare a cooperării, inclusiv în producerea troleibuzelor fără fir. Pot fi promovate proiecte de livrare a producţiei pe pieţele terţe. În ce priveşte electrobuzele, interesul faţă de această tehnică va spori”, a spus el.


Igor Dodon a specificat că Belarusul şi Moldova au multe idei comune. Schimbul de mărfuri dintre ambele ţări deocamdată nu corespunde potenţialului de cooperare. „Cred că după întîlnirea cu preşedintele Belarusului relaţiile noastre vor ajunge la un nou nivel calitativ”, a subliniat preşedintele Moldovei.

În timpul vizitării întreprinderii „Белкоммунмаш” Igor Dodon nu numai a luat cunoştinţă de procesul de producere a transportului urban de pasageri, dar a şi călătorit în calitate de pasager cu noul electrobuz de modelul E433. Acest electrobuz cu podea joasă, prevăzut pentru capacitatea maximă de circa 150 de persoane, este dotat cu sistem de supraveghere. Preşedintele Moldovei a lăsat, de asemenea, o notă în Cartea oaspeţilor de onoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?