Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Primarul de Cahul a oferit mai multe detalii despre programul Open World ©

13 iul. 2017,, 14:59   Societate
7265 0

Primarul or. Cahul, Nicolae Dandiș, a participat la programul Open World, destinat liderilor locali.

Unul din obiectivele programului a fost ca participanții să urmărească modul în care își desfășoară activitatea administrația unui stat american. Nicolae a vizitat capitala statului american Wisconsin, or. Madison și ne-a împărtășit câteva impresii din această călătorie.

Nicolae susține că SUA încearcă să demonstreze lumii întregi că este un exportator veritabil de democrație și siguranță. ”Oricât de mult ar fi criticați, americanii oricum acționează la fel cum o fac și alte state puternice. Mă refer la interesele care întrec propriile granițe”.

”Din start, mi-am făcut o impresie frumoasă despre toate aspectele legate de infrastructură. Situația e diferită față de cea de la Washington. Oricum, mă simțeam într-un oraș mare, cu o atmosferă liniștită, fără multă agitație, cu toate lucrurile bine puse la punct. Sunt sigur că un rol aparte îl are modul în care este administrat orașul și mentalitatea – toate s-au dezvoltat pe parcursul multor ani. E imposibil să obții asemenea rezultate într-o zi sau două”, – a mai relatat domnul Dandiș.

Nicolae a descoperit lucruri noi care există nu numai în Statele Unite, dar le-a observat mai bine anume acolo: ”Am remarcat atitudinea față de activitățile cu caracter social, inclusiv voluntariatul, care nu are o limită de vârstă. Dacă auzi la noi de voluntariat, primii la care te gândești automat sunt elevii și studenții. Acolo, am avut ocazia să particip la un eveniment, la care am întâlnit voluntari care aveau 60 de ani și astfel am înțeles faptul că voluntariatul e valabil pentru orice vârstă”.

Acum, în calitate de primar, Nicolae Dandiș le comunică cetățenilor că ”pe lângă cerințele pe care le au față de Primărie, oamenii ar trebui să vină cu inițiative și exemple proprii. Astfel, vom reuși să educăm și generațiile următoare”.

Referindu-se la un subiect actual în Moldova și anume la corupție, Nicolae ne-a relatat o mică istorioară în acest sens: ”Am discutat și despre combaterea corupției în cadrul unor întâlniri de lucru cu câțiva oficiali americani, care ne-au povestit cum și-a pierdut locul de muncă un congressman, din cauza unei mici încălcări a disciplinei. El a demisionat, pentru că în presă a apărut o informație potrivit căreia acesta ar fi folosit telefonul de serviciu în scopuri personale”.

Acesta este un material video din cadrul unui proiect special dedicat celor 25 de ani de cooperare între Republica Moldova și Statele Unite ale Americii.

Proiectul a implicat cetățeni din Rep. Moldova, absolvenți ai programelor de schimb educațional din SUA, din diferite domenii de activitate, cum ar fi: tehnologie inovatoare, educație, mass-media, medicină, afaceri, politică și altele.

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?