Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Calmîc: Peste 7-10 ani Moldova va fi în comunitatea energetică a UE

13 iul. 2017,, 15:40   Politică
2080 6

Peste cel mult 7-10 ani, Republica Moldova şi Ucraina vor fi împreună în comunitatea energetică a ţărilor Uniunii Europene, consideră viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Octavian Calmîc.

Miercuri seara, la emisiunea "Fabrika" de la Publika TV, el a spus că Moldova a luat o pauză pînă la toamnă în programul său de interconectare cu România.

Potrivit ministrului, această pauză este determinată de faptul că autorităţile Ucrainei au declarat că Kievul îşi pune drept scop pentru următorii şase ani să soluţioneze problema interconectării la sistemul energetic al Uniunii Europene.

"Pînă la toamnă trebuie să stabilim ce vom face în privinţa interconectării Moldovei la sistemul energetic al UE: de sine stătător prin interconectarea la sistemul României sau împreună cu Ucraina", a remarcat el.

Referindu-se la o problemă similară, legată de posibilităţile tehnice ale Moldovei de a primi gaze naturale din Europa, ministrul a spus că din 2019 Moldova ar putea să nu mai primească gaze din Rusia prin Ucraina.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?