X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Liderul PCRM şi liderul PDM au opinii diferite referitor la situaţia din Moldova

13 iul. 2017,, 15:20   Politică
4522 16

Preşedintele Partidului Comuniştilor (PCRM), Vladimir Voronin, şi preşedintele de onoare al Partidului Democrat (PDM), Dumitru Diacov, au opinii diferite referitor la situaţia din Moldova.

În cadrul emisiunii "Punctul pe azi" de la postul de televiziune TVR-Moldova, Voronin a declarat că republica "nu este independentă după nici un criteriu".

"Nici cetăţenii şi nici ţara nu are nici un fel de independenţă. Unica independenţă pe care o au moldovenii este să scuipe pe tot ceea ce se face în Republica Moldova şi să plece din ţară. Şi ei aşa şi fac, căci actuala guvernare împinge oamenii spre aceasta. unde s-a mai văzut ca în secolul XXI să fie introduse tichete pentru masă (este vorba de iniţiativa preşedintelui Parlamentului privind introducerea sistemului tichetelor de masă, pentru a majora veniturile angajaţilor - "I.")?! Şi ce vor mînca aceşti oameni pentru suma de 40 de lei? Iată că ei pleacă. Un milion şi 300 de mii de cetăţeni au plecat deja din ţară şi continuă să plece. De aceea că această guvernare are posturi de televiziune, bani, fură miliarde, iar cetăţenii au independenţa de a fi săraci", a spus liderul comuniştilor.

Dumitru Diacov a spus cu ironie în această privinţă că "în ţară totul era bine doar atunci cînd Voronin era preşedinte".

"E uşor să critici şi să nu faci nimic. Voronin vine mai des la TV decît în Parlament. Opt ani el a condus ţara şi tot nu a făcut nimic. După anii săi de guvernare, ţara s-a trezit a nimănui, certată cu Rusia şi nici aproape de Europa", a subliniat democratul.


Liderul comuniştilor i-a acuzat pe democraţi că "au uzurpat puterea, încurajează corupţia politică, cumpără deputaţii.

"Corupţia începe din Parlament. În acest Parlament totul este cu susul în jos - deputaţii se plimbă, se vînd ca la piaţă, au trecut în alte fracţiuni. Uitaţi-vă ce se întîmplă: aceşti trădători stau muţi în Parlament, nu vorbesc, ci doar votează. Aceasta este o maşină de vot, nu Parlament. Şi toţi lucrează împotriva comuniştilor", a remarcat Voronin.

Diacov a menţionat în replică că "cel mai bine împotriva comuniştilor lucrează înşişi comuniştii".

"Ei au venit la guvernare în baza nostalgiei cetăţenilor după perioada sovietică. Au ajuns la guvernare, încă nu au îndeplinit nici măcar o treime din promisiuni. De aceea au pierdut guvernarea, cînd Voronin era preşedinte, iar comuniştii aveau două treimi din voturi în Parlament, i-am propus să modifice Constituţia , pentru a interzice traseismul deputaţilor, Voronin nu a vrut, iar acum se plînge", a spus liderul democraţilor.

El i-a imputat fostului preşedinte faptul că "l-a educat pe actualul preşedinte Igor Dodon, care lucrează împotriva ţării".

"În componenţa actuală a Parlamentului, 90% din deputaţi au trecut prin PCRM. Dar aceasta nu înseamnă nimic. Iar Dodon nu este preşedintele nostru, Doamne fereşte de aşa ceva... El este un carierist nemaivăzut. Pentru carieră, el va merge peste cine şi ce vrei. El nu lucrează, ci în fiecare lună îşi ia concediu şi pleacă peste hotare. Iar cînd revine, împreună cu socialiştii lui ajută Partidul Democrat, schimbă legi, pentru a se menţine la guvernare", a declarat Voronin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?