Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

„Sheriff” a început cu victorie participarea la Liga Campionilor (VIDEO)

13 iul. 2017,, 12:50   Sport
2851 0

Singurul reprezentant al Moldovei în Liga Campionilor (LC) a învins clubul de fotbal albanez „Kukesi“.

Meciul, care a avut loc la Tiraspol, s-a încheiat cu un avantaj minim în favoarea echipei „Sheriff“. Pentru a trece la următoarea etapă a turneului „viespile“ (astfel sînt supranumiți jucători „Sheriff“ – nota red.) vor trebui să obțină cel puțin un egal în meciul de retur, informează NOI.md.

„Sheriff“ s-a ales cu Clubul „Kukesi“ în calitate de rival în turul doi preliminar al Ligii Campionilor, după ce în sezonul trecut pentru prima oară în istoria sa a cîștigat campionatul Albaniei. Clubul de la Tiraspol fiind de 15 ori campion al Moldovei, înainte de meci era recunoscut drept favorit, fapt pe care l-a demonstrat prin jocul excelent. Echipa „Sheriff“, condusă de antrenorul din Italia Robert Bordin, a exercitat presiuni asupra rivalilor din primul minut, dar norocul oaspeților i-a ajutat să prevină trimiterea mingii în porțile lor.


Spectatorii meciului s-au putut convinge că fotbaliștii echipei „Sheriff“ s-au pregătit excelent pentru noul sezon și că au fost gata să păstreze tempoul pînă la sfîrșitul meciului. În meciul împotriva echipei „Kukesi“ a fost confirmată înțelepciunea maximei arabe: „Daca nu vine muntele la Mohamed, se duce Mahomed la munte". Atunci cînd pe finalul meciului, jucătorii echipei „Kukesi“ erau în anticiparea momentului că vor reuși să se întoarcă acasă cu o remiză, oferindu-le un avantaj înainte de retur, fotbalistul spaniol al echipei „Kukesi“ Albert Serrão a atins mingea cu mîna în propriul careu. Arbitrul a semnalat imediat o penalizare, mijlocașul „Sheriff“ Ziguy Badibangaa realizînd cu succes penaltiul.

Scorul de 1: o i-a permis echipei „Sheriff“ să rămînă favorită înainte de meciul retur, care va avea loc în Albania, pe 19 iulie. Echipa de la Tiraspol reprezintă Moldova în Liga Campionilor în baza dreptului de campioană. Dreptul de a participa la turnee europene de fotbal au primit patru echipe din țara noastră, dintre care trei - în Europa League (al doilea cel mai prestigios turneu pentru cluburi – nota red.). Etapa primei runde de calificare a depășit-o doar clubul „Zarea“, care și-a învins rivalii din Bosnia și Herțegovina. Echipele „Dacia“ și „Milsami“, la rîndul lor, au pierdut în fața adversarilor din Macedonia și Luxemburg.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?