X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Chirtoacă a rămas fără majoritatea avocaţilor săi

13 iul. 2017,, 11:20   Politică
4994 3

Primarul general de Chişinău a fost privat de o bună parte din reprezentanţii liniei proprii de apărare.

Această decizie a fost adoptată de judecătoria sectorului Buiucani joi, 13 iulie, în baza cererii procurorilor. În legătură cu aceasta, şedinţa pe “cazul parcărilor cu plată”, unul din inculpaţii în care este Dorin Chirtoacă, a fost amînată, comunică NOI.md.

Acţiunile procurorilor în legătură cu retragerea avocaţilor au fost calificate de reprezentanţii lui Dorin Chirtoacă drept o măsură absurdă. “Procurorul a solicitat în mod ilegal retragerea avocaţilor, ceea ce am contestat în judecată. Partea acuzării cere numirea unor avocaţi “comozi” pentru ea, care nu ar indica judecăţii abuzurile procurorilor. Aceasta este o măsură totalmente absurdă şi ilegală. Deja de cîteva ori procurorii au solicitat amînarea şedinţelor pentru a lua cunoştinţă de obiecţiile avocaţilor în legătură cu desfăşurarea procesului de judecată. Este bine că avem suficienţi avocaţi calificaţi, care sînt gata să preia dosarul clientului nostru”, a declarat Gheorghe Manea, unul dintre reprezentanţii liniei de apărare a suspectului.


Procurorul Dumitru Robu a refuzat să comenteze situaţia şi a evitat să discute cu jurnaliştii. Data exacta a amînării şedinţei de judecată n-a fost stabilită, dar avocatul lui Dorin Chirtoacă a dat asigurări opiniei publice că ei se vor prezenta în instanţa de judecată pînă “nu va fi restabilită justiţia, iar avocaţii vor putea exercita activitatea lor profesională”.

Precizăm că Dorin Chirtoacă a fost reţinut pe 25 mai de ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie. Judecătoria sectorului Buiucani pe 27 mai a adoptat decizia de a-l plasa în arest la domiciliu pe 30 de zile. El este suspectat de trafic de influenţă, dînd indicaţii viceprimarului Nistor Grozavu să semneze un contract cu Compania EME Parkleitsystem GmbH pentru amenajarea şi deservirea parcărilor auto cu plată. Mandatul de arest la domiciliu a fost prelungit pe 22 iunie. Dorin Chirtoacă este pasibil de privaţiune de libertate pe un termen de pînă la şapte ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?