X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Calmîc: Aşteptăm o uşoară micşorare a tarifelor pentru curent în anul 2018

13 iul. 2017,, 08:31   Economie
2987 1

Tarifele pentru curent ar putea scădea anul viitor. Declaraţia a fost făcută de ministrul Economiei, Octavian Calmîc, în cadrul emisiunii Fabrika de aseară.

Potrivit lui, reducerea preţului pentru energiei electrică va fi influenţată de mai mulţi factori, inclusiv costul stabil al achiziţiei.

"Nu cred că există premise ca preţul să se majoreze. Având în vedere acele două alternative care există în present, Cuciurganul şi Ucraina. Pe partea de tarife, având în vedere măsurile de optimizare pe care noi le întreprindem pe interior, atât la nivel legislative, cât şi apariţia unei noi metodologii pentru sectorul energetic, noi aşteptăm chiar şi o uşoară revizuire a tarifelor spre micşorarea acestora în annul 2018."

Oficalul a mai declarat că tariful pentru gaz natural va rămâne stabil în următoarea perioadă, iar majorări nu sunt prevăzute.

"Avem o tendinţă de stabilizare. Respectiv, nu putem să aşteptăm că preţul la gazul natural se va majora brusc sau se va reduce brusc pentru că piaţa internaţională demonstrează o stabilitate."


Potrivit ministrului, în următoarea perioadă este prognozată o creştere economică importantă.

"Am prognozat o creştere economică între 4 şi 4,5 procente. Am prognozat o creştere a exporturilor de zece la sută, dar prima jumătate a anului arată că ritmul de creştere a exportului este de 15 la sută. Sunt convins că în a doua jumătate, acest ritm va fi mult mai mare. Pe importuri avem tot în jur de 14-15 la sută."

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?