X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3989

Iată ce se întîmplă dacă mîncați cartofi prăjiți de două ori pe săptămînă

17 iul. 2017,, 04:00   Mai multe...
7771 0

Oamenii care sînt mari iubitori de cartofi prăjiți prezintă un risc dublu de moarte prematură față de cei care nu consumă această delicioasă garnitură.

Potrivit unui studiu publicat recent de Jurnalul American al Nutriției, responsabili pentru această statistică nefastă sînt doar cartofii prăjiți. Cartofii gătiți în alt fel nu prezintă un risc de mortalitate similar.

”Consumul de cartofi prăjiți crește la nivel mondial”, a avertizat doctorul italian Nicola Veronese, care a condus studiul.

La experiment au participat 4.440 de persoane, cu vîrste cuprinse între 45 și 79 de ani, timp de opt ani. A fost analizat consumul de cartofi. Pe parcursul studiului, 236 de participanți au murit.

Doctorii au descoperit că persoanele care consumau cartofi prăjiți de două sau trei ori pe săptămînă prezentau un risc de două ori mai mare de a înceta din viață înaintea celora care nu îi mîncau. În categoria cartofilor prăjiți intră și chipsurile.


Vîrsta sau sexul participanților nu a influențat rezultatele studiului, însă datele arată că bărbații preferă cartofii prăjiți într-o proporție mai mare decît femeile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?